Verslag Zonneborrel 18 november

DSC_0240-uitsnede_low

Op dinsdag 18 november werd een bewonersavond met informatie over zonnepanelen georganiseerd onder de naam “Zonneborrel”. Aanwezig waren Jos Idema en Greetje Al-Delaimy van De Huismeesters, Edwin Arends van Arends Techniek (PV leverancier en installateur) en Jan Willem Wennekes van Tuinwijk in ’t Zonnetje. De opkomst was boven verwachting: er zaten 17 mensen in de zaal in het nieuwe buurtcentrum TuinPad.

Nadat Jan Willem een algemene introductie had gegeven over het project, de Tuinwijk en zonnepanelen, kwam Jos Idema aan het woord. Hij vertelde namens De Huismeesters wat de plannen zijn, en welke spelregels er zijn voor het laten installeren van een “pv-systeem”. Kort gezegd zijn de voorwaarden voor dit project, dat je huurder van de Huismeesters moet zijn, dat je woning voldoende geschikt moet zijn en dat je je op tijd aanmeldt. Er is budget voor 30 woningen, wie zich het eerst aanmeldt (en een geschikt dak heeft) zal als eerste kans maken.

Verder vertelde Edwin Arends van het installatiebureau over de nieuwe ontwikkelingen van zonnepanelen. Er is steeds meer mogelijk, ook bij oriëntatie op oost of west of een lage of juist hoge hellingshoek van het dak kan het tegenwoordig al goed uit, om een pv-systeem aan te leggen. Ook niet-huurders die zelf een pv-systeem willen aanschaffen kunnen ”meeliften” in het project en zich laten adviseren, eventuele plaatsing van zonnepanelen gaat dan op eigen kosten. Door grotere inkoop en installatie zal dan een leuke korting mogelijk zijn.

Spontaan eindfeest bij succes
Er hing een goede en positieve sfeer en er werden veel vragen gesteld. Buurtbewoner de Winter werd zo enthousiast over het hele project, dat hij aankondigde, dat als de 30 woningen daadwerkelijk gehaald zouden worden, hij persoonlijk zou zorgen voor een feestmaal in buurtcentrum TuinPad. Hier werd vrolijk en met applaus op gereageerd, dat zou zeker een geweldig resultaat zijn!

Bekijk de presentatie van de avond presentatie18nov.

Vrijblijvend aanmelden kan via info@tuinwijkinhetzonnetje.nl of communicatie@dehuismeesters.nl